LA NANOTECNOLOGIA UNEIX EMPRESES I CENTRES DE RECERCA DELS PIRINEUS

Sou a: Inici / Actualitat / NOTÍCIES / LA NANOTECNOLOGIA UNEIX EMPRESES I CENTRES DE RECERCA DELS PIRINEUS
Un nou projecte europeu, que comença avui, facilitarà una major cooperació entre les PIMEs i els centres de recerca de les regions entre Espanya i França. Coordinat per l'empresa basca BihurCrystal, l'Oficina Industrial i la línia de llum BOREAS del Sincrotró ALBA participen en el projecte.

Cerdanyola del Vallès, 1 de febrer de 2018. El programa Europeu Interreg POCTEFA ha concedit un ajut de 1,2 milions d'Euros, del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) al projecte "Node Trans-Pirinenc per Instrumentació Científica" (TNSI), amb un cost total de 1.9 milions d'Euros. El projecte té per objectiu reunir PIMEs i centres d'investigació de les regions frontereres d'Espanya i França amb la intenció de promoure la cooperació en R+D+i i la transferència de tecnologia. El projecte crearà un Node Tecnològic focalitzat en Nanotecnologies, Materials Avançats i Fabricació Avançada, que formen part de les Tecnologies Essencials Facilitadores (Key Enabling Technologies, KET). Es desenvoluparan tres activitats fonamentals:

  1. Investigació pre-competitiva: Les PIMEs i centres col·laboraran en l'estudi de tecnologies clau, explorant tant el seu potencial tècnic com econòmic.
  2. Recerca fonamental: Productes desenvolupats per les PIMEs seran integrats en projectes d'investigació, per identificar millores que permetin abordar nous mercats.
  3. Formació: Un programa bidireccional d'estades entre personal de les PIMEs i joves investigadors permetrà millorar la seva formació i facilitar la transició acadèmia / empresa.

Aquestes accions es reforçaran amb un intens programa de comunicació i divulgació, que inclou diverses trobades especialitzats i una escola d'estiu.

TNSI està coordinat per BIHURCRYSTAL i reuneix 5 centres de recerca, 3 PIME, 1 universitat i 1 infraestructura científica i tècnica singular (ICTS), amb la distribució regional: A Catalunya, l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB, CSIC), l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2), i el Sincrotró ALBA (gestionat per CELLS). A l'Aragó, l'Instituto de Ciencia de Materiales de Aragón (ICMA, CSIC), la Universidad de Zaragoza (UNIZAR), i GraPhene NanoTech (GPNT, SME). Al País Basc, BIHURCRYSTAL (PIME), i el  Centro de Física de Materiales (CFM, CSIC). En Haute-Garonne, CEMES (CNRS). En Hautes-Pirineus, ISP-SYSTEM (SME).

El projecte ha estat cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020). L'objectiu del POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de l'àrea fronterera Espanya-França-Andorra. La seva ajuda es concentra en el desenvolupament d'activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d'estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.

IM_POCTEFAProjectLogo

IM-POCTEFA_TNSIProject

arxivat sota: , ,