AJUDA FEDER PER AUGMENTAR LA CAPACITAT DEL SISTEMA DE PROCESSAMENT DE DADES D'ALT RENDIMENT

Sou a: Inici / Actualitat / NOTÍCIES / AJUDA FEDER PER AUGMENTAR LA CAPACITAT DEL SISTEMA DE PROCESSAMENT DE DADES D'ALT RENDIMENT
El Sincrotró ALBA ha rebut un ajut de fons FEDER per ampliar la capacitat de processament de dades paral·lel estàndard (basat en CPU) i gràfic (basat en GPUs) del clúster de servidors d'alt rendiment utilitzat pels científics usuaris de les línies de llum d'ALBA.

Cerdanyola del Vallès, 13 de desembre 2018. L'equipament serà utilitzat per rendibilitzar l'ús científic de les línies de llum MISTRAL i XALOC, que generen dades de forma massiva i requereixen un processament complex. Aquest desenvolupament permetrà millorar les capacitats de processament en línia, de manera que els usuaris puguin prendre decisions correctes durant l'execució de l'experiment i també per al processament remot posterior a l'obtenció de resultats científics.

L'operació combina una inversió en hardware (capacitat de processament) amb una altra en llicències de programari crítiques (eines per al processament de qualitat) i suposa un punt de partida essencial per assumir un repte creixent lligat a noves línies en disseny que requeriran esforços addicionals en aquesta mateixa direcció (FAXTOR, dedicada a la tomografia de raigs X durs i XAIRA, dedicada a la cristal·lografia de macromolècules amb un feix micromètric).

El Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) cofinança el 50% del projecte, que ascendeix a 220.000 €, i es finalitzarà al 2019.

IM_FEDER

arxivat sota: