SISTEMES DE CONTROL I ADQUISICIÓ DE DADES A GRANS INFRAESTRUCTURES DE RECERCA

Sou a: Inici / Actualitat / NOTÍCIES / SISTEMES DE CONTROL I ADQUISICIÓ DE DADES A GRANS INFRAESTRUCTURES DE RECERCA
Del 8 al 13 d'octubre, el Sincrotró ALBA organitza la conferència ICALEPCS, on més de 600 experts de tot el món que treballen a acceleradors de partícules, fonts de llum de sincrotró, làser o telescopis presenten els darrers desenvolupaments de maquinari i programari per controlar grans instal·lacions de recerca.

Barcelona, 11 d'octubre de 2017. Durant una setmana, Barcelona acull més de 600 especialistes que treballen en grans instal·lacions de física experimental de tot el món (acceleradors, detectors de partícules, fonts de llum de sincrotró, làser i neutrons, reactors de fusió, telescopis, etc.) a la 16a edició de la Conferència Internacional sobre Sistemes de Control en Acceleradors i grans instal·lacions de Física Experimental (International Conference on Accelerator and Large Experimental Physics Control Systems, ICALEPCS), organitzada pel Sincrotró ALBA. ICALEPCS és una sèrie biennal de conferències que es van iniciar en els anys vuitanta al Laboratori Nacional de Los Álamos i al CERN. Permet l'intercanvi d'idees i informació entre especialistes en sistemes de control, promovent l'estandardització i la col·laboració entre institucions i optimitzant els esforços realitzats en aquesta disciplina que canvia tan ràpidament.

Les grans infraestructures de recerca necessiten sistemes de control d'alt rendiment i econòmicament rendibles per operar els equips complexos que fan possible realitzar experiments. El muntatge de maquinari i programari dedicat a l'adquisició de senyals i dades experimentals, així com la transmissió d'ordres i valors per supervisar, regular i operar els diferents equips formen part dels sistemes de control. També es tracten a la conferència altres aspectes relacionats amb la protecció dels equips i el personal, així com l'evolució de la tecnologia de maquinari i programari, com millorar les interfícies i l'experiència de l'usuari, la gestió i anàlisi de dades, i la sincronització i el temps, entre d'altres.

Entre els ponents destacats de l’ICALEPCS estan Michael Ossmann, investigador de seguretat sense fils que desenvolupa maquinari per hackers, Eugenio Coccia, un dels autors dels recents descobriments d'ones gravitacionals, o Gregorio Ameyugo, sotsdirector de CEA List, un institut francès dedicat als sistemes digitals intel·ligents.

La conferència també inclou una exposició industrial, amb la participació d'empreses especialitzades en equips científics i tecnologia d'avantguarda. Els delegats tindran l'oportunitat de visitar les instal·lacions del Sincrotró ALBA el divendres 13 d'octubre.

Per a més informació: http://www.icalepcs2017.org
Galeria d'imatges de l'esdeveniment: http://www.icalepcs2017.org/index.php/gallery/sunday-october-8th

IM_ICALEPCS2017_2  IM_ICALEPCS2017_1  

A l'esquerra, David Fernández, chairman de la conferència i cap de la divisió de Computació de l'ALBA, obrint la conferència. A la dreta, Caterina Biscari, directora de l'ALBA, durant la seva xerrada.  

IM_ICALEPCS2017_3  IM_ICALEPCS2017_4

A l'esquerra, foto de grup dels assistents a la conferència. A la dreta, Óscar Matilla, responsable del program i cal de la secció d'Electrònica a l'ALBA, durant la seva xerrada. 

arxivat sota: ,