ENFORTINT EL LIDERATGE DE LA CIÈNCIA EUROPEA

Sou a: Inici / Actualitat / NOTÍCIES / ENFORTINT EL LIDERATGE DE LA CIÈNCIA EUROPEA
Jean-David Malo, director general de recerca i innovació de la Comissió Europea, ha rebut avui l'estratègia LEAPS 2030 a la conferència de la presidència de Bulgària sobre infraestructures de recerca.

L'Estratègia LEAPS 2030 mostra com els seus membres, en unir forces, podran oferir encara millors capacitats en les seves infraestructures de recerca. Això es farà a través d'una especialització intel·ligent, una major cooperació, un millor compromís amb la indústria i treballant colze a colze amb les comunitats d'usuaris per arribar a científics, acadèmics i no acadèmics, que encara no coneixen totes les eines disponibles a les fonts de fotons per resoldre preguntes de tots els àmbits de la ciència. L'estratègia explica com LEAPS abordarà qüestions clau del Pla d'acció europeu per a la sostenibilitat a llarg termini, presenta fulls de ruta per optimitzar els recursos nacionals i europeus i també descriu el camí cap al 9è Programa Marc amb algunes activitats pilot seleccionades sota el programa Horitzó 2020.

"LEAPS adopta plenament el concepte d' "Innovació Oberta, Ciència Oberta al Món" de la Comissió Europea i, amb les activitats planificades basades en la nostra estratègia, esperem fer una contribució destacada perquè això sigui una realitat", conclou Caterina Biscari.

Els membres de LEAPS són: ALBA, DESY, Diamond Light Source, Elettra, ESRF, XFEL europeu, Fèlix, HZB, HZDR, INFN, ISA, MAX IV, PSI, PTB, Solaris, Soleil.

IM_LEAPSStrategy2030_1  IM_LEAPSStrategy2030_2

A l'esquerra, intervenció de Caterina Biscari, directora de l'ALBA i vicepresidenta de LEAPS, a la Confrencia d'Infraestructures de Recerca a Bulgària. A la dreta, Caterina Biscari, presentant l'estratègia LEAPS 2030 a Jean-David Malo, director general de Recerca i Innovació de la Comissió Europea.

Més informació sobre LEAPS

arxivat sota: ,