PRIMER DIA DE L'ESTUDIANT DE DOCTORAT A L'ALBA

Sou a: Inici / Actualitat / NOTÍCIES / PRIMER DIA DE L'ESTUDIANT DE DOCTORAT A L'ALBA
El darrer divendres, estudiants que desenvolupen el seu doctorat al Sincrotró ALBA van presentar l'estat dels seus projectes de tesis relacionats amb l'aplicació de la llum de sincrotró o el desenvolupament dels acceleradors.

Cerdanyola del Vallès, 26 de setembre de 2017. El darrer divendres 22 de setembre, el Sincrotró ALBA va organitzar el seu primer dia de l'Estudiant de Doctorat, dedicat als doctorands que estan fent els estudis de tesi al sincrotró. 8 estudiants van presentar els seus projectes emmarcats en diferents camps d'investigació, com per exemple la biologia, física d'acceleradors i radiofreqüència, química per al medi ambient, física aplicada o ciència de materials.

Albert Castellví, ja en el seu últim any, va parlar dels efectes de la radiació en les molècules. Isidro Crespo, en col·laboració amb el Wageningen University & Research d'Holanda, estudia el mecanisme molecular involucrat en el creixement de les plantes. Nerea Bernardo va mostrar la seva recerca sobre la resistència als antibiòtics. Seguidament, Zahra Hazami va parlar del seu treball en radiofreqüència dins de la divisió d'acceleradors. Harold Moreno presentà el seu doctorat industrial sobre fonts de plasma de radiofreqüència per a la neteja de superfícies òptiques, fet juntament amb el IBSS Group, Inc. Acte seguit, va ser el torn d'Edmundo Fraga, la tesis del qual es desenvolupa amb la Universidade da Coruña i té com a objectiu dissenyar i construir una cel·la a alta pressió i temperatura per l'estudi de ciments amb llum de sincrotró. Anna Mandziak, estudiant en col·laboració amb l'Instituto de Química Física Rocasolano va presentar la seva recerca sobre òxids de metalls de transició, materials prometedors per a futurs dispositius espintrònics. Finalment, Daniel Ruano va parlar del seu estudi en associació amb l'Institut de Tecnologia Química de la Universitat Politècnica de València sobre les propietats químiques de les nanopartícules metàl·liques.

L'acte va ser conduït pel cap d'Experiments, Miguel Ángel García Aranda, i el va concloure la directora del Sincrotró ALBA, Caterina Biscari, recordant la seva època com a estudiant de doctorat treballant en electrodinàmica quàntica. També va agrair la participació de tots els ponents i va felicitar als futurs doctors per la feina que estan duent a terme a l'ALBA. "Aquesta és una gran oportunitat per a focalitzar el vostre projecte, desenvolupar una carrera i convertir-vos en experts d'una àrea científica" va concloure.

IM-PhDdaygroup IM-PhDdayCBiscari

D'esquerra a dreta: Harold Moreno, Daniel Ruano, Anna Mandziak, Isidro Crespo, Albert Castellví, Edmundo Fraga i Nerea Bernardo. A la dreta, Caterina Biscari tancant l'esdeveniment.

arxivat sota: ,