NOU VÍDEO: MAPA 3D DE L'HEPATITIS C GRÀCIES A LA LLUM DE SINCROTRÓ

Sou a: Inici / Actualitat / NOTÍCIES / NOU VÍDEO: MAPA 3D DE L'HEPATITIS C GRÀCIES A LA LLUM DE SINCROTRÓ
El Sincrotró ALBA ha publicat el darrer vídeo de divulgació on s'expliquen alguns dels experiments duts a terme en aquesta infraestructura científica i tècnica. En aquesta ocasió, la llum de sincrotró ha fet possible l'obtenció del primer mapa 3D de l'interior de cèl·lules afectades pel virus de l'hepatitis C. Aquest projecte ha comptat amb el suport de la FECYT i la Fundació Obra Social "la Caixa".

A la sèrie de vídeos produïts pel Sincrotró ALBA al 2016, experiments de diferents disciplines científiques s'han abordat. Usuaris del Sincrotró ALBA procedents d'universitats i centres d'investigació expliquen en petites càpsules de vídeo com han utilitzat la llum de sincrotró i quins beneficis els aporta per a les seves investigacions.

El darrer d'aquests vídeos se centra de nou en la salut. Investigadors del Centre Nacional de Biotecnologia del CSIC (CNB-CSIC) i del Sincrotró ALBA han aconseguit observar en tres dimensiones l'interior de la cèl·lula infectada per l'hepatits C i han vist com el virus deforma profundament algunes de les seves estructures. A més a més, els autors han vist com alguns dels fàrmacs antivirals més comuns en el tractament de l'hepatitis C són capaços de revertir aquestes alteracions estructurals.

Per veure la sèrie completa de vídeos, visita el nostre canal de Youtube. Els vídeos s'han gravat en espanyol i català, encara que els subtítols estan disponibles en anglès, català i espanyol.

Aquests vídeos formen part del projecte de divulgació FCT-15-9828 "Apropant la ciència a la societat - Programa de divulgació científica del Sincrotró ALBA", cofinançat per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) - Ministeri d'Economia i Competitivitat i la Fundació Obra Social "la Caixa".

 

 

arxivat sota: ,