Al llarg de la història, molts investigadors han assumit el repte de descobrir "Què és la llum?".

Un dels resultats més importants d'aquestes investigacions ha portat al descobriment de la llum infraroja durant el segle XIX. Des de llavors, la llum infraroja i, en particular, el seu ús en microspectroscòpia, ha estat emprat en nombroses aplicacions.

La microspectroscòpia d'infrarroig per transformada de Fourier (FTIR) és una eina molt valuosa per identificar la composició química dels materials a nivell molecular. Les aplicacions de la microespectroscòpia FTIR cobreixen una àmplia gamma de camps d'investigació, que inclouen la ciència de materials, la bioquímica, l'arqueologia, la geologia, la biologia cel·lular, el diagnòstic biomèdic, les ciències ambientals, etc.

En aquesta presentació, es donarà una perspectiva de l'evolució històrica de la microspectroscòpia FTIR. A continuació, es presentaran els principis de la microspectroscòpia  d'infrarroig, juntament amb algunes de les aplicacions dutes a terme recentment a la línia de llum MIRAS del Sincrotró ALBA.

Xerrada i presentació en anglès.

ALBA Talks - Seminaris interns

Basant-se en la sèrie anterior de seminaris interns, que es van realitzar entre el 2012-2013, un nou cicle de seminaris es dirigeix a tot el personal del Sincrotró ALBA.

L'objectiu del projecte és compartir coneixements sobre les activitats que desenvolupen les diferents divisions del Sincrotró ALBA i millorar la cultura científica de tots els membres del personal.

Els seminaris se celebraran els divendres a les 12:00 h, i duren cadascun d'ells menys d'una hora.

Reserveu-vos l'agenda per als propers seminaris

  • 16/02/2018, 12:00 h - Pep Campmany "Com es produeix la llum de sincrotró a l'ALBA"