L'esdeveniment tindrà lloc el proper 1 de desembre al Sincrotró ALBA i tractarà sobre les oportunitats que ofereixen les fonts de llum de sincrotró pel sector industrial, com per exemple el projecte ALBA II.

ALBA, l'ESRF, el CDTI i el LEAPS organitzen un Fòrum de Proveïdors per a Infraestructures Científiques, centrat en les necessitats tecnològiques que tindran pròximament les fonts de llum, en particular aquelles que estan relacionades amb les actualitzacions a gran escala estan planificant en aquest moment.

Els participants coneixeran les necessitats de l'ALBA per la seva actualització en ALBA II, així com els plans d'actualització d'altres fonts de llum europees.

També hi haurà oportunitat per intercanviar opinions i debatre sobre com els proveïdors de tecnologia poden treballar de manera més efectiva amb les grans instal·lacions científiques, aprofitant l'experiència passada i el projecte pilot LEAPS Innovation recolzat per la Comissió Europea.

la gestió d'aquestes instal·lacions d'alt nivell juntament amb personal tècnic, d'enginyeria i de transferència de tecnologia de les instal·lacions.

L'esdeveniment comença, després del registre, a les 11:00h amb una benvinguda institucional a càrrec de la Directora del Sincrotró ALBA, Caterina Biscari. Seguidament, Alejandro Sánchez, Responsable de l'Oficina Industrial d'ALBA, parlarà del projecte LEAPS-INNOV i de la seva experiència en la participació de la indústria per les noves tecnologies.

Més tard, tindrà lloc una taula rodona formada per representants d'instal·lacions científiques i de la indústria que tractarà com treballar millor de forma conjunta per aconseguir tecnologies innovadores: C. Biscari (ALBA), M.A. Carrera (AVS), R.Trigo (CDTI), A. Bonucci (LEAPS-INNOV), P. Giacomelli (AIDAinnova), J.M. Pérez (I.FAST), E. Fernández (INDUCIENCIA), moderador: Ed Mitchell (ESRF).

Després de dinar, vàries xerrades il·lustraran els projectes futurs d'actualització dels diferents sincrotrons europeus: ALBA II, (F. Pérez/J.Nicolas), PETRAIV a DESY (H. Reichert), DIAMOND2 (A. Arthur), ELETTRA2 (M. Peloi) i SOLEIL2 (C. Herbeaux). També s'organitzarà una sessió de pòsters de les instal·lacions científiques, un cafè networking i una visita a la Zona Experimental de l'ALBA. L'esdeveniment finalitzarà a les 17:30 h.

Aquest projecte ha rebut finançament del Programa de Recerca i Desenvolupament Horitzó 2020 de la Unió Europea en virtut de l'acord de subvenció No 101004728..