Es tracta d'un curs de cinc setmanes que proporciona formació pràctica a personal investigador en el camp dels neutrons, la llum de sincrotró i els làsers d'electrons lliures per a l'estudi de la matèria condensada.El programa inclou conferències, pràctiques, tutories i una estada d'una setmana en una gran instal·lació europea. El Sincrotró ALBA és una de les institucions col·laboradores d'HERCULES que acollirà als estudiants per a la seva formació.

Vols estar al dia? Subscriu-te al nostre newsletter. 1 E-mail cada 2 Mesos!

 

Cerdanyola del Vallès (Barcelona), 27 de setembre de 2022.

S'obren les inscripcions per al curs europeu HERCULES que es farà del 27 de febrer al 31 de març de 2023 i està coordinat per la Université Grenoble Alps (UGA). Es tracta d'una formació dirigida a estudiants de doctorat i joves investigadors que utilitzen radiació de neutrons i de sincrotró per a aplicacions en biologia, química, física i ciència de materials.

Durant les cinc setmanes que dura el curs es realitzaran conferències, formacions pràctiques, laboratoris i seminaris, visites, sessions de posters, treballs en grup, i moltes més activitats. Els participants passaran una setmana en alguna de les institucions europees col·laboradores, entre les quals es troba el Sincrotró ALBA.

Els estudiants podran aprendre noves tècniques utilitzant la radiació de neutrons i de sincrotró; també ampliaran els seus coneixements teòrics i pràctics, no sols per a la seva recerca actual sinó per a la seva carrera científica. Tindran l'oportunitat d'experimentar aquestes tècniques amb instrumentació i línies de llum de primera categoria.

A més, els participants podran construir una xarxa de contactes amb altres joves investigadors i amb professors experimentats de tot el món.

Per primera vegada enguany, l'escola se celebrarà en un format híbrid. Així doncs, també és possible la participació a temps parcial en línia, que consisteix únicament a continuar en línia les conferències impartides en Grenoble.

Per als estudiants que s'allotgin en ALBA, el primer dia consistirà en diverses conferències en les quals es descriurà detalladament el Sincrotró ALBA i algunes de les seves tècniques disponibles, i acabarà amb una visita guiada a la instal·lació. Els dies següents, els estudiants es dividiran en dos grups per a les sessions pràctiques. El grup de Física i Química de la Matèria Condensada coneixerà en detall les línies de llum NCD-SWEET, BOREAS i CLAESS, mentre que la formació del grup d'Estructura i Dinàmica Biomolecular serà a càrrec del personal de MIRAS, MISTRAL, XALOC i XAIRA.

Les inscripcions per a participar segueixen obertes fins al 15 d'octubre. Per a conèixer tots els detalls, consultar la web oficial del projecte: https://hercules-school.eu

Amb la col·laboració de la

Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología.

El Sincrotró ALBA forma part de la xarxa d'Unitats de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+i) de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) i ha rebut suport a través del projecte FCT-21-17088.