Del 13 al 14 de novembre ha tingut lloc a l'ALBA la segona edició del seminari: "ALBA Synchrotron, new instrumentation for Materials Characterization". Aquet seminari, que va començar al 2013, és una iniciativa de l'ALBA cofundada amb el "Grupo Especializado en Nanociencia y Materiales Moleculares (NANOMATMOL)" de la Real Sociedad Española de Química (RSEQ) i de Física (RSEF). El seu objectiu principal és proporcionar coneixements bàsics sobre la llum de sincrotró i les potencials aplicacions entre aquells investigadors no familiaritzats amb les seves possibilitats analítiques.

Al primer dia del seminari, científics de totes les línies de llum de l'ALBA han donat una breu explicació de les tècniques disponibles actualment en el sincrotró i dels projectes que estan sent considerats per a futures línies de llum. Al dia següent, els assistents han visitat el hall experimental i els científics de les diferents línies de llum els han explicat les eines científiques disponibles que poden potencialment utilitzar. Després de la visita, els participants del seminari han mostrat un resum dels seus temes d’investigació durant una sessió de pòsters organitzada al hall experimental. Aquesta sessió ha incentivat un debat fructífer amb els tècnics de l’ALBA sobre les tècniques de sincrotró més adequades que podrien aplicar-se en els diferents temes d’investigació dels assistents.

El seminari estava limitat a 50 persones i no tenia cap quota d’inscripció per tal de fomentar l’assistència. Igual que en la primera edició del 2013, el número de participants s’ha complert i el personal de l’ALBA ha rebut una retroalimentació molt positiva. Aquest tipus d’activitats promouen la interacció entre científics de diferents instituts d’investigació i camps, i incrementen el nombre d’usuaris potencials que poden venir a l’ALBA a potenciar la seva investigació amb les eines que actualment ofereix el sincrotró.

Participants del seminari i sessió de pòsters al hall experimental