Sincrotró ALBA
Liderat per l’ICMAB-CSIC amb la col·laboració de, entre altres institucions, el Sincrotró ALBA i basant-se en l’excel·lència obtinguda a l’anterior programa, DOCFAM+ ofereix 26 places de doctorat a joves investigadors de tot el món a l’àrea de Barcelona.
Cerdanyola del Vallès, 3 de novembre de 2022.
El Programa de formació doctoral en Materials Funcionals Avançats: cap a un futur millor, abreviat com DOCFAM+, és un programa d’àmbit europeu concedit a l’ICMAB-CSIC a través de les accions Marie Skłodowska-Curie (MSCA-COFUND). Aquest programa es la continuació de l’edició del 2017, DOCFAM, i pretén repetir l’èxit que aquest va aconseguir oferint 26 places a joves investigadors d’arreu del món.
Als col·laboradors d’aquest projecte figuren, a més del propi Sincrotró ALBA, l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2), l’Instiut de Recerca en Energia a Catalunya (IREC), l’Institut de Física d’Altes Energies (IFAE), l’Institut de Microelectrònica de Barcelona (INB-CNM-CSIC) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). D’aquesta manera, els beneficiaris del programa podran investigar i fer el seu doctorat a qualsevol d’aquestes institucions. També existeix la possibilitat de fer estades en altres institucions internacionals o en empreses del sector.
El pressupost del programa és de 5M€, dels quals la meitat estan directament cofinançats per la Comissió Europea, i la primera convocatòria per a la contractació dels futurs doctorands s’obre a mitjans de 2023.
DOCFAM+ inclou projectes catalogats en 3 grans branques del sector dels materials funcionals avançats: energia neta i segura, nanomedicina intel·ligent i electrònica sostenible de baix cost. Aquestes aplicacions coincideixen amb la investigació que es fa a l’ALBA i amb els principals reptes que enfronta tota la comunitat europea.
A més, el programa DOCFAM+ basa els seus principis en la ciència oberta i els estàndards de qualitat en investigació científica més alts. És en aquesta línia d’èxit i excel·lència que segueix des del seu predecessor que es pretén fer un enfoc holístic a la recerca de frontera mitjançant tècniques i formacions de caràcter transversal, intersectorial i internacional per atraure el millor talent investigador de tot el món.
Més informació: