EL VIRUS DEL SARS-COV2 ANALITZAT AMB LLUM DE SINCROTRÓ

Sou a: Inici / Actualitat / NOTÍCIES / EL VIRUS DEL SARS-COV2 ANALITZAT AMB LLUM DE SINCROTRÓ
Dins de la sèrie de vídeos de divulgació elaborada en col·laboració amb la FECYT, el Sincrotró ALBA publica dos vídeos on s'expliquen experiments dirigits a conèixer el comportament del virus que causa la Covid-19 així com possibles tractaments.

 IM_Covid19Video_FDiazGroup  IM- Ana Joaquina COVID19

L'equip de recerca del CIB Margarita Salas a l'esquerra i del Sincrotró ALBA a la dreta.

Cerdayola del Vallès, 17 de juny de 2022. Una de les àrees d'aplicació de la llum de sincrotró són les ciències de la vida. Amb ella, es poden observar proteïnes, cèl·lules i altres teixits, així com l'efecte de compostos o fàrmacs.

El Sincrotró ALBA ha llançat una sèrie de cinc vídeos de divulgació que tenen com a finalitat donar a conèixer alguns dels experiments que es duen a terme en les seves instal·lacions. Equips de recerca expliquen l'aportació que els brinda la llum de sincrotró i els beneficis que han obtingut d'aquesta.

Concretament en la línia de llum MISTRALENCA, l'estudi liderat per la científica Ana Joaquina Pérez, del Sincrotró ALBA i el Dr. Pablo Gastaminza, del Centre Nacional de Biotecnologia (CNB-CSIC), analitza quina causa el virus SARS-COV2 i quins efectes produeix en les cèl·lules que infecta.

L'equip liderat per Fernando Díaz del Centre de Recerques Biològiques Margarita Salas (CIB Margarita Salas - CSIC) ha comprovat l'eficàcia de fàrmacs, anomenats MTA, que inhibeixen la infecció de SARS-COV2. Per a això, han realitzat anàlisi en les línies de llum XALOC, NCD-SWEET i MISTRAL.

  

Aquests vídeos formen part del projecte de divulgació FCT-20-15798, cofinançat per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT)..

logo-FECYT

arxivat sota: ,