Més de 250 investigadors han participat a l'enquesta preparada pel Sincrotró ALBA i l'Associació d'Usuaris de Sincrotró d'Espanya (AUSE) per conèixer quines són les necessitats científiques actuals i futures de la comunitat d'usuaris de sincrotró a Espanya.

L'enquesta dissenyada pel Sincrotró ALBA i l'Associació d'Usuaris de Sincrotró d'Espanya (AUSE) recull les dades principals sobre les tècniques més utilitzades i les més interessants per als usuaris de llum sincrotró, així com els reptes socials, científics i industrials als que pot contribuir la recerca amb llum sincrotró. S'han rebut 266 respostes, procedents majoritàriament d'institucions espanyoles. 



El usuaris de llum sincrotró que han participat a l'enquesta han indicat que les tècniques de difracció, reflectivitat i 

scattering 

són les més utilitzades. En concret, la cristal·lografia de macromolècules (PX), la difracció coherent (CD) i la difracció de pols (PD) han estat les més votades.

ALBA and AUSE publish synchrotron users survey results.Image shows techniques selected as most interesting.


Les tècniques de difracció (

Micro PX i Single Crystal Diffraction

) i d'espectroscòpia infraroja (MIRAS) també han estat les que desperten més interès, demostrant un suport actiu per part dels enquestats.

ALBA and AUSE publish synchrotron users survey results. Image shows interest and support in new beamlines.



D'acord amb els participants a l'enquesta, la recerca que es fa als sincrotrons pot contribuir de manera considerable al desenvolupament de la biotecnologia, la nanotecnologia i els materials avançats, amb un gran impacte als reptes socials que proposa l'Horitzó 2020, com la salut, el canvi demogràfic i el benestar de les persones.

Tant el Sincrotró ALBA com l'Associació d'Usuaris de Sincrotró d'Espanya (AUSE) agraeixen la participació ja que aquesta informació és molt important per decidir el futur de nous desenvolupaments al Sincrotró ALBA.

Consulta l'informe complet des d'aquest (informe en anglès).