Sincrotró ALBA
El dimecres 28 de novembre, l'ALBA va organitzar un workshop del projecte RI-PATHS finançat per la UE per explorar com mesurar l'impacte socioeconòmic de les instal·lacions científiques com l'ALBA. El workshop va ser dirigit pel Centre Europeu de Sistemes d'Innovació (EFIS), coordinador del projecte, i pel Fraunhofer ISI, i va comptar amb la participació de Massimo Florio, professor d'Economia Pública de la Universitat de Milan i líder expert en anàlisis de cost-benefici.
Cerdanyola del Vallès, 29 de novembre de 2018
El projecte RI-PATHS, finançat per la Unió Europea, té com a objectiu desenvolupar un model que descrigui l'impacte socioeconòmic de les infraestructures de recerca (RI) i les inversions financeres relacionades. "L'objectiu és desenvolupar eines que ajudin a mostrar el potencial de les infraestructures de recerca a la comunitat científica, als finançadors o parts interessades, però també als contribuents", segons Massimo Florio.
Durant la sessió, celebrada en les instal·lacions de l'ALBA, els participants van identificar les àrees d'impacte més rellevants que s'inclouran en el marc conceptual inicial i van generar un coneixemement compartit sobre les principals àrees d'impacte.
RI-PATHS ha rebut fons del programa de recerca i innovació Horizon 2020 de la Unió Europea sota l'acord de subvenció No. 777.563.