Sincrotró ALBA
Dins de la sèrie de vídeos de divulgació elaborada en col·laboració amb la FECYT, el Sincrotró ALBA publica dos vídeos on s'expliquen experiments dirigits a conèixer el comportament del virus que causa la Covid-19 així com possibles tractaments.
Vols estar al dia? Subscriu-te al nostre newsletter. 1 E-mail cada 2 Mesos! |
L'equip de recerca del CIB Margarita Salas a l'esquerra i del Sincrotró ALBA a la dreta.
Cerdayola del Vallès, 17 de juny de 2022
. Una de les àrees d'aplicació de la llum de sincrotró són les ciències de la vida. Amb ella, es poden observar proteïnes, cèl·lules i altres teixits, així com l'efecte de compostos o fàrmacs.
El Sincrotró ALBA ha llançat una sèrie de cinc vídeos de divulgació que tenen com a finalitat donar a conèixer alguns dels experiments que es duen a terme en les seves instal·lacions. Equips de recerca expliquen l'aportació que els brinda la llum de sincrotró i els beneficis que han obtingut d'aquesta.
Concretament en la línia de llum MISTRALENCA, l'estudi liderat per la científica Ana Joaquina Pérez, del Sincrotró ALBA i el Dr. Pablo Gastaminza, del Centre Nacional de Biotecnologia (CNB-CSIC), analitza quina causa el virus SARS-COV2 i quins efectes produeix en les cèl·lules que infecta.
L'equip liderat per Fernando Díaz del Centre de Recerques Biològiques Margarita Salas (CIB Margarita Salas - CSIC) ha comprovat l'eficàcia de fàrmacs, anomenats MTA, que inhibeixen la infecció de SARS-COV2. Per a això, han realitzat anàlisi en les línies de llum XALOC, NCD-SWEET i MISTRAL.
Aquests vídeos formen part del projecte de divulgació FCT-20-15798, cofinançat per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT)..