La científica Ana Joaquina Pérez del Sincrotró ALBA

Dins de la sèrie de vídeos de divulgació elaborada en col·laboració amb la FECYT, el Sincrotró ALBA publica dos vídeos on s'expliquen experiments dirigits a conèixer el comportament del virus que causa la Covid-19 així com possibles tractaments.

L'equip de recerca del CIB Margarita Salas.

Una de les àrees d'aplicació de la llum de sincrotró són les ciències de la vida. Amb ella, es poden observar proteïnes, cèl·lules i altres teixits, així com l'efecte de compostos o fàrmacs.

El Sincrotró ALBA ha llançat una sèrie de cinc vídeos de divulgació que tenen com a finalitat donar a conèixer alguns dels experiments que es duen a terme en les seves instal·lacions. Equips de recerca expliquen l'aportació que els brinda la llum de sincrotró i els beneficis que han obtingut d'aquesta.

Concretament en la línia de llum MISTRALENCA, l'estudi liderat per la científica Ana Joaquina Pérez, del Sincrotró ALBA i el Dr. Pablo Gastaminza, del Centre Nacional de Biotecnologia (CNB-CSIC), analitza quina causa el virus SARS-COV2 i quins efectes produeix en les cèl·lules que infecta.

L'equip liderat per Fernando Díaz del Centre de Recerques Biològiques Margarita Salas (CIB Margarita Salas - CSIC) ha comprovat l'eficàcia de fàrmacs, anomenats MTA, que inhibeixen la infecció de SARS-COV2. Per a això, han realitzat anàlisi en les línies de llum XALOC, NCD-SWEET i MISTRAL.

Aquests vídeos formen part del projecte de divulgació FCT-20-15798, cofinançat per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT).