El proper 31 de maig de 2019 el Sincrotró ALBA organitza a les seves instal·lacions una jornada dirigida a empreses de polímers (plàstics, adhesius, tèxtils, revestiments, envasos, biomedicina, materials per a impressió 3D, etc.) per informar de com el seu estudi amb llum de sincrotró pot millorar les propietats d'aquests materials.

Cerdanyola del Vallès, 7 de maig de 2019

. En col·laboració amb la Federació Empresarial Catalana del Sector Químic (FedeQuim) i amb l'ajuda del projecte europeu CALIPSOplus, durant la jornada es revisaran les tècniques avançades disponibles a l'ALBA amb les que es pot obtenir informació a nivell nanoscòpic de nombrosos materials. A més, durant la jornada es tractaran casos concrets com els estudis realitzats a l'ALBA per les empreses B. Braun Surgical, Samtack i Henkel.

El desenvolupament en la ciència i tecnologia de polímers ha facilitat les nostres vides i ha estat un dels motors del desenvolupament de la societat actual. Des de la roba que vestim cada dia fins a infrastructures industrials, els polímers conformen nombrosos materials utilitzats a diari.

La gran versatilitat dels polímers en gran mesura es caracteritza per la seva estructura interna: els monòmers que el conformen, el seu pes molecular i el seu grau de reticulació. Les tècniques de llum de sincrotró permeten la caracterització detallada a nivell molecular de la seva estructura, per predir si un determinat producte tindrà el comportament desitjat o fins i tot per al disseny de materials més duradors o amb determinades propietats. Sens dubte, el segle XXI presenta nous reptes pel que fa a la millora de les propietats dels polímers així com el seu reciclatge i biodegradabilitat en els quals les tecnologies avançades del Sincrotró ALBA poden ser de gran ajuda.

Més informació sobre la jornada i com inscriure gratuïtament a https://indico.cells.es/indico/event/202/

Programa de la jornada