Sincrotró ALBA
El Sincrotró ALBA ha publicat el segon vídeo de la sèrie de divulgació on s'expliquen alguns dels experiments duts a terme a la infraestructura científica. En ell, es detalla com la llum de sincrotró pot ser útil a l'àmbit de l'alimentació. Aquest projecte ha comptat amb el suport de la FECYT i la Fundació Obra Social "la Caixa".
Medi ambient, biomedicina, alimentació, patrimoni cultural ... Usuaris de la infraestructura científica procedents d'universitats i centres d'investigació expliquen en petites càpsules de vídeo com han utilitzat la llum de sincrotró i quins beneficis els aporta per a les seves investigacions.
El segon d'aquests vídeos recull un experiment de l'àmbit de l'alimentació realitzat pel Grup de Tècniques de Separació en Química de la Universitat Autònoma de Barcelona (GTS-UAB). Amb llum de sincrotró, els investigadors van poder identificar les espècies químiques del seleni i la seva distribució en la planta i gra de blat que, prèviament, els investigadors havien enriquit. D'aquesta manera, van poder comprovar si aquesta preparació és correcta i assegura una ingesta adequada de seleni, un element que escasseja en alguns sòls d'Europa.
Per veure la sèrie completa de vídeos, visita el nostre canal de Youtube. Els vídeos s'han gravat en espanyol i català, encara que els subtítols estan disponibles en anglès, català i espanyol.
Aquests vídeos formen part del projecte de divulgació FCT-15-9828 "Apropant la ciència a la societat - Programa de divulgació científica del Sincrotró ALBA", cofinançat per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) - Ministeri d'Economia i Competitivitat i la Fundació Obra Social "la Caixa".