Acompanyada pel Director General de Recerca, la Consellera de Recerca i Universitats ha visitat avui el Sincrotró ALBA, on ha mantingut una reunió de treball amb la directora, el gerent i el president honorífic de la instal·lació científica.

A l'esquerra, el grup visitant la línia de llum més nova d'ALBA, LOREA, on l'usuari Aitor Mugarza de l'ICN2 està fent un experiment. A la dreta, Gemma Geis, Joan Gómez Pallarés i Caterina Biscari entrant a la zona experimental.

A l'esquerra, dins de la línia de llum MSPD amb el científic d'ALBA Alexander Missiul. A la dreta, Gemma Geis i Joan Gómez Pallarés a la línia de llum CIRCE, on científics de la Universitat de Sheffield estan fent un experiment sobre nanocables.

Cerdanyola del Vallès, 16 de febrer de 2022

. Gemma Geis, Consellera de Recerca i Universitats, ha visitat avui les instal·lacions del Sincrotró ALBA.

Acompanyada per la seva directora, Caterina Biscari, i altres membres de direcció, ha pogut conèixer a fons com funciona i quines aplicacions té aquesta infraestructura científica. Durant la seva visita, ha fet parada a diverses línies de llum, on personal científic d'ALBA i els propis usuaris han explicat els experiments que s'estaven realitzant en aquell moment: materials avançats, magnetisme, aplicacions biomèdiques com la resolució de proteïnes en 3D o l'obtenció d'imatges de cèl·lules afectades per la Covid-19. També ha pogut veure un dels microscopis electrònics instal·lats recentment a ALBA, que forma part d'una .

Posteriorment, ha tingut lloc una reunió de treball entre la Consellera Gemma Geis, el Director General de Recerca, Joan Gómez Pallarés, el gerent del Sincrotró ALBA, Edgar Aigner, el president honorífic, Ramon Pascual, i la directora del Sincrotró ALBA, Caterina Biscari. En ella s'han pogut comentar qüestions com la construcció de la propera línia de llum, així com el progrés del projecte de renovació ALBA II.

En paraules de Gemma Geis, el Sincrotró ALBA "és una infraestructura científica que situa la recerca feta a Catalunya al món".