L'ALBA ACULL EL MXCuBE MEETING 2023

Els dies 29 i 30 de novembre es va celebrar al Sincrotró ALBA la reunió de la comunitat MXCuBE (de l'anglès Macromolecular Crystallography Customized Beamline Environment). A la trobada van participar al voltant de 70 assistents de diferents sincrotrons i altres instal·lacions internacionals per parlar sobre els avenços de les diferents institucions col·laboradores i els desenvolupaments futurs d'aquest software.

Llegir més...

LA RENOVACIÓ DELS SINCROTRONS EUROPEUS OFEREIX EXCEPCIONALS OPORTUNITATS PER A LA INDÚSTRIA

El passat divendres 1 de desembre del 2023, el Sincrotró ALBA va acollir un esdeveniment on més de 70 empreses van poder conèixer per endavant els plans de renovació i les necessitats tecnològiques d'algunes de les instal·lacions europees, entre elles ALBA. La sessió va resultar molt positiva i útil, permetent el contacte directe entre empreses i instal·lacions.

Llegir més...

COMUNICAT Des 02, 2023
COMUNICAT

Comunicat del Sincrotró ALBA davant del conat d'incendi succeït el 2 de desembre de 2023

Llegir més...

ALBA, PREMIADA COM A MILLOR ENTITAT PER LA CAMBRA DE COMERÇ DE SABADELL

Caterina Biscari, directora d'ALBA, va recollir el guardó en una cerimònia celebrada el 29 de novembre a Fira Sabadell, on van assistir empreses de la zona del Vallès.

Llegir més...

LA BRISA DE RAÏM, RESIDU DE LA PRODUCCIÓ DEL VI, ÉS EFECTIU PEL CONTROL DE PLAGUES DE NEMATODES

Un equip científic de la Universidad de Castilla la Mancha, la Universidad Autónoma de Madrid i el Instituto de Ciencias Agrarias – CSIC ha demostrat el potencial dels residus de la viticultura com a biopesticides en l’agricultura. Usant-los es reduiria el problema de la gestió de residus i es contribuiria a l’economia circular. L’estudi mostra que el carbonet reciclat, biomassa provinent de la brisa de raïm, funciona per combatre la infecció de paràsits nematodes en plantes de tomàquet. La caracterització del carbonet s’ha fet amb espectroscòpia d’infraroig a la línia de llum MIRAS del Sincrotró ALBA.

Llegir més...