ALBA ACULL LA TROBADA PEL PACTE PER LA REINDUSTRIALITZACIÓ DEL VALLÈS OCCIDENTAL AMB EL SECRETARI GENERAL D’INDÚSTRIA I PIME

La directora del Sincrotró ALBA, Caterina Biscari, ha donat la benvinguda als representants del Pacte per la Reindustrialització i ha ressaltat el paper d'ALBA com a institució científica d'alt nivell internacional, així com la seva importància en el teixit industrial comarcal i també, català i espanyol.

Llegir més...

AMPLI ESTUDI DE PLAQUETES D’HEXAFERRITA D’ESTRONCI AMB LLUM DE SINCROTRÓ

Un equip d’investigadors ha sintetitzat i estudiat amb diverses tècniques de raigs X tous plaquetes d’hexaferrita d’estronci, fet que els ha permès establir les diferències i similituds entre les seves nanoestructures sintètiques i les pols comercials. La majoria dels experiments s’han portat a terme a tres línies de llum del Sincrotró ALBA.

Llegir més...

CIENTÍFICS DESCOBREIXEN UN NOU TIPUS DE MATERIAL QUÀNTIC AMB PROPIETATS MAGNÈTIQUES I TOPOLÒGIQUES INTRÍNSEQUES

Un gran grup de químics, físics teòrics i físics experimentals d'Alemanya, Rússia, Espanya i Azerbaidjan ha desenvolupat el primer material topològic intrínsecament magnètic. Aquest material és molt prometedor per al desenvolupament d’espintrònica antiferromagètica, magnetisme 2D i transport quàntic sense la necessitat de forts camps magnètics externs. Part dels experiments s'han dut a terme a la línia de llum BOREAS de el Sincrotró ALBA.

Llegir més...

REVELEN L'ESTRUCTURA D'UNA MAQUINÀRIA CLAU EN LA DIVISIÓ DELS BACTERIS

La seva elevada taxa de reproducció és una de les seves principals armes per sobreviure als antibiòtics. Part de l’estudi, que obre la porta al desenvolupament de medicaments que puguin bloquejar aquest mecanisme tan precís, s'ha dut a terme a la línia de llum XALOC del Sincrotró ALBA.

Llegir més...

ALBA ACULL EL 27è CONGRÉS DE FONTS DE LLUM DE SINCROTRÓ EUROPEES

Representants de catorze fonts de llum europees van assistir a l'edició de 2019 del congrés el passat novembre.

Llegir més...