ALBA CONVOCA ALS USUARIS DE LLUM DE SINCROTRÓ PER SELECCIONAR LES LÍNIES DE LA FASE III

El 10 d'abril de 2014, ALBA organitza una reunió amb la comunitat científica per fer una primera selecció de les línies de llum de fase III del Sincrotró ALBA. Els usuaris de llum sincrotró que estiguin interessats en donar suport a una nova línia han d'enviar una proposta abans del 31 de març i presentar-la durant la reunió.

Llegir més...

INVESTIGADORS DE L'ITQ DILUCIDEN L'ESTRUCTURA D'UNA NOVA ZEOLITA MICROPOROSA

ITQ-52 és una nova zeolita que podria trobar aplicacions industrials en catàlisi, absorció i separació de gasos, encapsulació i alliberament controlat de molècules, entre d'altres. Pot ser molt útil per a obtenir petroli d'alta qualitat. L'estructura de la ITQ-52 ha estat resolta fent servir dades de difracció de raigs X de sincrotró d'alta resolució recollides a la línia de llum 04-MSPD. Aquesta recerca ha estat publicada al Journal of the American Chemical Society.

Llegir més...

DESCOBREIXEN UN MECANISME MOLECULAR QUE CONTROLA EL CREIXEMENT I DESENVOLUPAMENT DE LES PLANTES

Investigadors de l'Institut de Recerca Biomèdica (IRB), l'Institut de Biologia Molecular de Barcelona (IBMB-CSIC) i la Universitat de Wageningen (Països Baixos) han descobert com les hormones auxines activen els gens de desenvolupament de les plantes. Part de les mesures d'aquest estudi – publicat a la revista científica Cell- van ser obtinguts a la línia de llum XALOC.

Llegir més...

PRIMERA PUBLICACIÓ AMB DADES RECOLLIDES A CLAESS

Un article d'un grup d'investigadors de Finlàndia, República Txeca, Alemanya i Rússia -liderats per Martina Stekrova- ha estat publicat a la revista científica "Applied Catalysis A: General". Part de les dades d'aquesta investigació han estat obtingudes a la línia de llum CLAESS del Sincrotró ALBA.

Llegir més...

ALBA I AUSE PUBLIQUEN ELS RESULTATS DE L'ENQUESTA A USUARIS DE LLUM DE SINCROTRÓ

Més de 250 investigadors han participat a l'enquesta preparada pel Sincrotró ALBA i l'Associació d'Usuaris de Sincrotró d'Espanya (AUSE) per conèixer quines són les necessitats científiques actuals i futures de la comunitat d'usuaris de sincrotró a Espanya.

Llegir més...