EL SINCROTRÓ ALBA REP EL PREMI DE LA COMISSIÓ EUROPEA "HR EXCELLENCE IN RESEARCH"

Sou a: Inici / Actualitat / NOTÍCIES / EL SINCROTRÓ ALBA REP EL PREMI DE LA COMISSIÓ EUROPEA "HR EXCELLENCE IN RESEARCH"
En resposta a l'estratègia de la instal·lació per implementar la Carta Europea de l'Investigador i el Codi de Conducta per a la contractació d'Investigadors, el Sincrotró ALBA ha rebut la distinció HRS4R. Els propers tres anys, ALBA implementarà un pla d'acció detallat destinat a millorar la qualitat i l'impacte de la recerca i promoure polítiques i bones pràctiques per seleccionar, desenvolupar i retenir personal.

IM_HRS4RAwardAllStaff

Cerdanyola del Vallès (Barcelona), 4 d'abril de 2024. El Sincrotró ALBA, amb més de 250 empleats procedents de 21 països diferents, està plenament compromès a proporcionar unes condicions òptimes de treball i de recerca.

Amb aquest esperit, el setembre del 2022, ALBA va signar la Declaració de Compromís amb els principis de la Carta Europea de l'Investigador i el Codi de Conducta per a la Contractació d'Investigadors. I un mes després es va crear un comitè de treball multidisciplinari per desenvolupar una estratègia per integrar aquests principis. Un any i mig després, la Comissió Europea ha concedit a l'ALBA el reconeixement de l'Estratègia de Recursos Humans per a investigadors (HRS4R).

El HRS4R està dirigit específicament a institucions de recerca, per les seves necessitats d'atreure i retenir personal d'alt perfil. La majoria de les accions que es poden incloure a l'estratègia poden beneficiar tot el personal, mentre que algunes són exclusives per al personal investigador.

"Creiem sincerament que aquest premi millorarà significativament el nostre rendiment científic i establirà polítiques útils per atraure i retenir personal investigador a les nostres instal·lacions", afirma Arseni Armengou, cap de Recursos Humans del Sincrotró ALBA. "Ens enfrontem a un període desafiant i apassionant alhora amb la renovació de les nostres instal·lacions. Per això, és molt important comptar amb els millors professionals treballant i aquest reconeixement ens ajudarà a aconseguir-ho", afirma Caterina Biscari, directora d'ALBA.

El premi s'ha concedit com a prova de confiança per garantir que els estàndards del Sincrotró ALBA estaran alineats amb els de la Comissió Europea. Ara, s'inicia una llista detallada de 48 accions que s'implementaran fins al 2027, incloent-hi assumptes com aspectes ètics i bioètics, polítiques de contractació, mobilitat del personal, mentoria i desenvolupament de carrera, entre d'altres. Consulteu el Pla d'Acció complet aquí.

arxivat sota: ,