EL SINCROTRÓ ALBA MOSTRA LES SEVES OPORTUNITATS PER A LA INDÚSTRIA DE LA CIÈNCIA

Sou a: Inici / Actualitat / NOTÍCIES / EL SINCROTRÓ ALBA MOSTRA LES SEVES OPORTUNITATS PER A LA INDÚSTRIA DE LA CIÈNCIA
En col·laboració amb el CDTI i Induciencia, el Sincrotró ALBA ha organitzat a les seves instal·lacions una jornada adreçada a les empreses proveïdores d'equipament cientificotècnic per donar a conèixer les oportunitats d'inversió en els propers anys.

IM_JornadaIndustrial_1  IM_JornadaIndustrial_2

IM_JornadaIndustrial_3  IM_JornadaIndustrial_4

Cerdanyola del Vallès, 26 de maig de 2022.  El projecte ALBA II és el procés de renovació del Sincrotró ALBA per transformar-se en una instal·lació de 4a generació. Implica un gran desenvolupament de nous sistemes d'acceleradors, així com la construcció de noves línies de llum i l'adaptació de les actuals. És per això que suposa una gran oportunitat per a la indústria de la ciència. En concret, en àrees com els imants, sistemes de diagnòstic, radiofreqüència, òptica de raigs X, buit i criogènia o enginyeria mecànica, electrònica o d'IT.

Per informar les empreses especialitzades en el desenvolupament d'instrumentació cientificotècnica, s'ha organitzat una jornada a les instal·lacions del Sincrotró ALBA el 24 de maig de 2022. Hi han pogut conèixer detalladament el projecte de renovació d'ALBA previst per als propers anys, visitar les instal·lacions i mantenir reunions directes amb el personal de la instal·lació involucrat en aquestes inversions.

L'esdeveniment ha estat organitzat en col·laboració amb el Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI) i Induciencia, la plataforma tecnològica espanyola de la indústria de la ciència. Ha comptat amb l'assistència de més de 50 persones de més de 40 empreses diferents de tot el territori espanyol. S'han organitzat més de 100 reunions directes entre les empreses i el personal d'ALBA, sobre les àrees esmentades anteriorment i sobre les eines de finançament del CDTI, per poder intercanviar directament informació sobre les necessitats i capacitats respectives.

Durant la benvinguda als assistents, Caterina Biscari, directora del Sincrotró ALBA, ha assegurat que la posada en marxa d'ALBA II generarà grans oportunitats per a la indústria i ha destacat que "la resta de sincrotrons a Europa i altres parts del món estan actualment abordant aquests processos de renovació, fet que suposa una nova font de negoci". Per la seva banda, Juan Carlos Cortés, director d'Espai i Grans instal·lacions i Programes Duals del CDTI, ha remarcat el paper de les ICTS com a catalitzadors de la indústria de la ciència. Erik Fernández d'Induciencia ha destacat l'èxit de la jornada, en què s'han agendat més de 100 reunions directes entre empreses i personal tècnic d'ALBA.

Posteriorment, van tenir lloc xerrades tècniques d'Alejandro Sánchez sobre els serveis i la utilitat d'ALBA per a la indústria, de Josep Nicolàs sobre les noves línies de llum que es construiran a ALBA i de Francis Pérez sobre el desenvolupament de nous acceleradors d'ALBA II. A continuació es van iniciar de forma paral·lela les reunions directes i les visites a les instal·lacions, intercalada amb el dinar networking entre els participants.

IM_JornadaIndustrial_5  IM_JornadaIndustrial_6

IM_JornadaIndustrial_7  IM_JornadaIndustrial_8

arxivat sota: , ,