EL SINCROTRÓ ALBA REP L’USUARI 1.000

Sou a: Inici / Actualitat / NOTÍCIES / EL SINCROTRÓ ALBA REP L’USUARI 1.000
Manuel Vázquez, de l’Institut de Ciència de Materials de Madrid (CSIC), és l’investigador número 1.000 que utilitza les instal·lacions de l'ALBA. Ell i el seu equip analitzen nanofils magnètics a la línia de llum CIRCE.

Des de l'arribada del primer usuari oficial al maig de 2012, el Sincrotró ALBA ha rebut un total de 1.000 investigadors per dur a terme experiments a les seves línies de llum. La majoria provenen d'institucions espanyoles (76%), seguit per d'altres països europeus (22,5 %) i inclús d'altres països del món (1,5%).

L'investigador número 1.000, Manuel Vázquez, acompanyat dels seus col·laboradors de l'Institut de Ciència de Materials de Madrid (CSIC) i de la Universitat de Barcelona (UB) estudiaran les propietats magnètiques de nanofils per determinar la seva configuració de l'espín. L'experiment es realitza a la línia de llum CIRCE, dedicada a la fotoemissió. El resultat d'aquesta recerca pot tenir impacte en el processament i emmagatzematge d'informació, augmentant la capacitat de memòries magnètiques, per exemple.

Per als responsables del Sincrotró ALBA, "arribar a l’usuari 1.000 significa que la instal·lació està funcionant correctament, complint les expectatives previstes", segons Caterina Biscari, directora de l'ALBA.

 

  

arxivat sota: ,