ÈXIT DE PARTICIPACIÓ A L'ALBA OPEN DAY

Sou a: Inici / Actualitat / NOTÍCIES / ÈXIT DE PARTICIPACIÓ A L'ALBA OPEN DAY
Per tercer any consecutiu, la Jornada de Portes Obertes del Sincrotró ALBA ha despertat un gran interès entre la ciutadania. El passat dissabte 11 d’octubre més de 1.600 persones van apropar-se a ALBA per conèixer què és un sincrotró i com funciona.

Seguint un recorregut d'aproximadament hora i mitja, els visitants van veure l'interior de les instal·lacions, van poder seguir demostracions en viu i parlar amb els científics i tècnics que hi treballen a ALBA. També va ser possible contemplar una secció del túnel per on circulen els electrons, obert expressament per l'ocasió. Com a novetat, en aquesta edició hi havia una nova secció dedicada als serveis transversals d'enginyeria, computació i seguretat, on es podien veure diferents equipaments: des de màscares de protecció contra els gasos fins a racks de comunicacions o un sistema de mesura de coordenades, emprat per anivellar amb precisió tots els elements instal·lats a l'accelerador. La zona destinada a les activitats infantils va ser una de les més visitades i, en concret, el mural col·lectiu del logotip del Sincrotró elaborat entre grans i petits fou una de les activitats més destacades. Aquest mural romandrà de forma permanent sobre una de les parets del mur exterior de l'accelerador.

La jornada va ser possible gràcies a la participació de prop de 70 treballadors voluntaris del Sincrotró ALBA així com de la contribució de Protecció Civil, que van oferir el seu suport i expertesa durant tot l'esdeveniment.

Tal i com va ocórrer en edicions anteriors, les entrades es van exhaurir amb anterioritat a la celebració de l'esdeveniment. L'accés a l'ALBA Open Day era gratuït i s'havia de tramitar-se a través d'internet.

Aquesta Jornada de Portes Obertes és l'activitat més emblemàtica de suport a la divulgació científica que té en marxa el Sincrotró ALBA. Junt amb el seu programa de visites, permet que més de 5.000 persones visitin la instal·lació cada any.

La Jornada de Portes Obertes del Sincrotró ALBA ha estat organitzada amb el suport de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT), el Ministerio de Economía y Competitividad, la Generalitat de Catalunya i el patrocini de l'Obra Social La Caixa.

 

  

  

arxivat sota: ,