L'EURODIPUTADA LINA GÁLVEZ AL SINCROTRÓN ALBA

Sou a: Inici / Actualitat / NOTÍCIES / L'EURODIPUTADA LINA GÁLVEZ AL SINCROTRÓN ALBA
Lina Gálvez, europarlamentària de la Delegació Socialista Espanyola (PSOE), va visitar el Sincrotró ALBA al costat de la seva directora, Caterina Biscari, i altres membres de l'equip directiu, dijous passat 21 de juliol.

71Esquerra: Lina Gálvez coneixent la recerca que es desenvolupava en aquell moment en la línia de llum MISTRAL. Dreta: d'esquerra a dreta a la passarel·la de l'Àrea Experimental d'ALBA: Francis Pérez, Lina Gálvez, Caterina Biscari, Alejandro Sánchez, Edgar Aigner i Klaus Attenkofer.

Cerdanyola del Vallès, 25 de juliol 2022  La diputada en el Parlament Europeu, Lina Gálvez, va visitar les instal·lacions de l'ALBA dijous passat. La van acompanyar la directora de l'ALBA, Caterina Biscari, juntament amb el gerent del Sincrotró, Edgar Aigner; el director científic, Klaus Attenkofer; el responsable de la Divisió d'Acceleradors, Francis Pérez; i el responsable de l'Oficina Industrial, Alejandro Sánchez; explicant el funcionament de la instal·lació, les seves aplicacions i l'estat actual de les línies de llum i els acceleradors.

Gálvez va tenir l'oportunitat de recórrer la passarel·la sobre els acceleradors i visitar diferents línies de llum com LOREA, CLAESS, CIRCE, MISTRAL o XALOC, on es realitzen experiments científics en camps com la química, les ciències ambientals, la nanotecnologia, la bioquímica o la biomedicina. Així mateix, també va poder conèixer i veure l'estat de nous equipaments d'ALBA com el Centre de Microscòpia Electrònica, que allotja dos microscopis finançats amb fons FEDER cooperatius i pertanyents a diversos instituts col·laboradors; o les noves línies de llum que aviat entraran en funcionament.

69

68Esquerra: Lina Gálvez rebent de la mà de Caterina Biscari informació addicional sobre ALBA i els projectes futurs . Dreta: visita a la línia de llum LOREA.


arxivat sota: ,