LLUM DE SINCROTRÓ DE NOU A L’ALBA PER COMBATRE EL COVID-19

Sou a: Inici / Actualitat / NOTÍCIES / LLUM DE SINCROTRÓ DE NOU A L’ALBA PER COMBATRE EL COVID-19
El Sincrotró ALBA torna a produir llum de sincrotró des del passat divendres 17 d’abril en un mode especial d’operació dedicat a projectes d’investigació relacionats amb el virus SARS-CoV-2.

IM-beamapril2020

Cerdanyola del Vallès, 21 d'abril 2020  Davant el brot actual de pandèmia de la COVID-19, causada pel virus SARS-CoV-2, el coneixement sobre el virus, les seves característiques, i el desenvolupament d’una possible vacuna i un tractament per la malaltia, són una prioritat pels centres de recerca d’arreu del món.

ALBA ha posat novament en marxa els seus acceleradors per produir llum de sincrotró amb el mode d’operació “COVID-19”, un tipus d’operació del sincrotró especial i reduït que accepta experiments, tant públics com privats, relacionats amb la investigació dedicada a lluitar contra la pandèmia de COVID-19.

La convocatòria per presentar experiments està oberta de forma contínua a través d’un accés ràpid pels usuaris públics, que poden trobar més informació en aquest enllaç. Les empreses privades que també necessitin temps de feix de llum poden contactar amb l’Oficina Industrial.

Mentre la majoria del personal teletreballa des de llurs cases, ALBA està procedint amb el reinici controlat i curós de les activitats que han de fer-se necessàriament de forma física en les instal·lacions. Per fer-ho, es prenen en especial consideració les pautes de seguretat, basades en les oficials marcades pels governs i, alhora, adaptades a la realitat intrínseca del Sincrotró. Sempre en la direcció de mitigar els riscos per la salut, tan sols es duen a terme aquelles activitats que poden ser realitzades per equips reduïts de persones en condiciones segures.

Respecte a les hores de feix programades per als usuaris externs que van haver de ser cancel·lades fins al juliol degut a la situació actual, està previst donar una solució alternativa mitjançant el servei d’entrega de mostres per correu. D’aquesta manera s’espera poder recuperar alguns dels experiments, un pic l’operació s’obri també per fer recerca més enllà del COVID-19.

.

 

arxivat sota: , ,