MÉS DE 30 EMPRESES A LA JORNADA D'APLICACIONS INDUSTRIALS

Sou a: Inici / Actualitat / NOTÍCIES / MÉS DE 30 EMPRESES A LA JORNADA D'APLICACIONS INDUSTRIALS
Entre els assistents, figuraven reconegudes empreses de l'àmbit de la química i la ciència de materials com CEPSA, ERCROS o el grup AC MARCA.

Conèixer quines aplicacions industrials pot desenvolupar el Sincrotró ALBA en el sector de la química i la ciència de materials. Aquest va ser l'objectiu dels gairebé 50 assistents que van acudir a la jornada industrial organitzada pel Sincrotró ALBA.

L'acte va comptar amb la participació de diferents científics d'ALBA que van explicar com les actuals línies de llum d'ALBA poden utilitzar-se per resoldre estructures complexes com ciments, pigments o components alimentaris o com la llum sincrotró pot ser crucial en el desenvolupament d'energies més netes (per mitjà de la catàlisi per controlar les emissions dels vehicles o per crear noves piles de combustible). També cal destacar la contribució que pot fer la llum sincrotró en millorar les funcions dels cosmètics i els productes de cura personal com xampús, gels, etc. "La llum sincrotró ofereix solucions analítiques que poden fer estalviar temps i diners a les empreses, ja que permeten realitzar experiments en un temps molt curt – alguns experiments poden resoldre's en un dia – i amb mètodes no destructius", argumenta el director científic d'ALBA, Miguel Ángel García Aranda.

 

També va intervenir a la jornada Avelino Corma, fundador i investigador de l'Institut de Tecnologia Química de València (ITQ-UPV), que va descriure com la llum sincrotró pot ajudar a dur a terme processos químics d'interès industrial.

La sessió de ponències va finalitzar amb Chou Kan Wei, investigador finançat per Henkel, que va donar a conèixer com la multinacional alemanya utilitza la recerca basada en el sincrotró per desenvolupar nous materials adhesius.

Els assistents van tenir oportunitat de visitar l'àrea experimental d'ALBA i comprovar els equipaments i capacitats de les línies de llum. També va haver temps per a que empreses i científics poguessin discutir futurs experiments industrials a ALBA.

La valoració de l'esdeveniment per part del Sincrotró ALBA ha estat molt positiva. En paraules d'Alejandro Sánchez, responsable de l'Oficina Industrial d’ALBA, "aquesta jornada és el reflex de l'interès mutu entre la indústria i el Sincrotró. ALBA és una instal·lació científica al servei de la ciència i per això considerem necessari estar a prop i oferir solucions a la indústria espanyola".

En la curta vida del Sincrotró ALBA, en funcionament des de 2012, ja ha realitzat diversos experiments amb empreses i té en marxa col·laboracions amb la indústria.

 

arxivat sota: , ,