S'ENTREGUEN ELS PREMIS ALS MILLORS EXPERIMENTS DE 2013

Sou a: Inici / Actualitat / NOTÍCIES / S'ENTREGUEN ELS PREMIS ALS MILLORS EXPERIMENTS DE 2013
El Sincrotró ALBA ha entregat els premis 2013 al millor experiment i el millor desenvolupament instrumental elaborats pel personal intern de l'ALBA.

La divisió d'Experiments del Sincrotró ALBA ha organitzat un concurs per premiar els millors experiments i instruments desenvolupats pel seu personal durant 2013.

Ricardo Valcárcel i Jose Ávila van ser els guanyadors de la categoria "millor experiment" pel seu treball "Imaging magnetic domains at Mistral". En aquest experiment, es van obtenir imatges de dominis magnètics amb microscopia de raigs X, demostrant que l'acoblament magnètic del ferro i del cobalt és bàsicament antiferromagnètic. El nivell de dificultat de l'experiment fou molt elevat – ja que no respon als estàndards de la línia Mistral – i va requerir la contribució de diferents col·laboradors interns i externs (Universidad de Oviedo, ICMAB-CSIC). Ricardo Valcárcel, guiat per Salvador Ferrer i Eva Pereiro, va dissenyar un suport per col·locar la mostra. José Ávila, amb el recolzament d'Óscar Matilla, es va encarregar de provar i calibrar l'entorn per fer l'experiment.

La categoria de "millor desenvolupament instrumental" va ser per Igors Šics i Catalin Popescu pel seu "Inline pressure calibration set-up". Aquest nou sistema per a la calibració en altes pressions es basa en el mètode de fluorescència de robí i permet la determinació de la pressió in-situ de la cel·la d'enclusa de diamant. Aquest disseny s'està utilitzant a la línia MSPD i, a diferència d'altres dispositius disponibles comercialment, permet de forma simultània mesurar l'espectre de fluorescència i visualitzar la mostra.

En la categoria "millor publicació conjunta", no hi ha hagut guanyador ja que va quedar deserta.

Aquests premis van ser atorgats per la directora de l'ALBA, Caterina Biscari, i el director científic, Miguel Ángel García Aranda, en una cerimònia el passat 11 de juny.

Aquesta iniciativa neix amb l'objectiu de promoure la recerca i tecnologia desenvolupada dins del Sincrotró ALBA i pot extendre's a altres divisions en el futur.

  

Ricardo Valcárcel i José Ávila amb els seus diplomes, acompanyats per Miguel Ángel García Aranda i Caterina Biscari. A la fotografia de la dreta, detall de l'experiment.

  

Igors Šics i Catalin Popescu, després de recollir els seus diplomes. A la següent fotografia es veu el nou sistema de calibració a altes pressions.

 

arxivat sota: ,