MÉS DE 30 EMPRESES A LA JORNADA D'APLICACIONS INDUSTRIALS

Entre els assistents, figuraven reconegudes empreses de l'àmbit de la química i la ciència de materials com CEPSA, ERCROS o el grup AC MARCA.

Llegir més...

RÈCORD DE PROPOSTES A LA DARRERA CONVOCATÒRIA D'EXPERIMENTS

El Sincrotró ALBA ha publicat els resultats de la darrera convocatòria d'experiments amb un nou rècord: un total de 250 propostes (un 34% més que a la convocatòria prèvia), més de la meitat de les que poden acollir les seves línies de llum (amb un factor d'overbooking del 2.3 respecte als torns demanats i concedits). Els experiments que han estat seleccionats es duran a terme de maig a desembre de 2014 a les set línies de llum d'ALBA.

Llegir més...

ANALITZEN AMB LLUM SINCROTRÓ NOUS MATERIALS QUE AJUDEN A LA REGENERACIÓ ÒSSIA

Investigadors del CRSPD de l'Institut Politècnic de Leiria (Portugal) han dut a terme un experiment de difracció a la línia de llum NCD del Sincrotró ALBA per analitzar la morfologia del nou material i provar el seu nivell de deformació en condicions reals. El resultat d'aquesta recerca pot tenir un gran impacte en el tractament de les fractures i lesions òssies.

Llegir més...

PREMI A LA TESINA DE VALENTÍ MASSANA DE LA DIVISIÓ D'ACCELERADORS

El nostre col·lega Valentí Massana ha estat seleccionat per a rebre el premi "Eduard Fontseré" a la millor tesina del 2013 en l'àrea de física. La tesina ha estat dirigida per Jordi Marcos i Pep Campmany (ambdòs de la divisió d'acceleradors d'ALBA).

Llegir més...

DESCOBREIX EL DARRER NÚMERO DE L'ALBA NEWS

Inclou les novetats del Sincrotró ALBA: notícies científiques, col·laboracions amb la indústria, activitats de divulgació, informació del personal i un reportatge sobre el pla estratègic d'ALBA per als propers anys. Aquesta edició incorpora dues noves seccions: "Science in detail" i "The Interview". No t'ho perdis!

Llegir més...